Registrace na FotoŠkoda FEST startují 6. 5. 2024
CHCI NA FESTIVAL!
Produktové novinky

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z

Tamron 28-75 mm F/2.8 Di III VXD G2 – nově pro Nikon Z
28. 3. 2024 | 4 minuty čtení

Nejprodávanější model Tamron 28-75 mm f/2,8 Di III VXD G2 je nyní k dostání také pro bezzrcadlovky Nikon Z. Hlavními přednostmi tohoto objektivu jsou stabilní clona f/2,8 v celém rozsahu zoomu, vysoké rozlišení a rychlý a tichý lineární VXD motor pro rychlé a přesné zaostřování. Pojďme se na něj podívat zblízka!

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 – kompaktní objektiv pro bezzracadlovky Nikon Z

Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2přepracovanou optickou soustavu, ale je stejně kompaktní jako předchozí model pro SONY FE, který je nejprodávanějším objektivem značky Tamron od roku 2021. Optická konstrukce zahrnuje LD a GM členy, které minimalizují aberace. Zobrazovací výkon je velmi vysoký při každé ohniskové vzdálenosti a v celé ploše obrazu. Při otevřené cloně vzniká krásný efekt bokeh.

CHCI VĚDĚT VŠE O TAMRON 28-75 MM F/2,8 DI III VXD G2

Automatické ostření a vnitřní zaostřování

Automatické zaostřování VXD je světovou premiérou. Jedná se o první motor s lineárním zaostřováním, vyvinutý společností Tamron a zajišťující vynikající automatické zaostřování. Dva moduly VXD, které pracují v plovoucím systému a jsou ovládány elektronickými impulsy, zajišťují rychlé a přesné zaostření na blízké i vzdálené objekty. Nový motor také zaručuje vylepšené sledování AF, například při fotografování sportů. Automatické zaostřování funguje tak tiše, že můžete fotografovat i v situacích, které vyžadují naprostý klid a pohodu.

U objektivů s vnitřním zaostřováním se délka objektivu při zaostřování nemění a filtrační kroužek s ním neotáčí. To usnadňuje manipulaci, zejména s delšími objektivy s telezoomem, a také fotografování s polarizačními a gradačními filtry. Mezi další výhody patří kratší zaostřovací vzdálenost v celé oblasti zaostření a nižší ztráty světla v rozích obrazu (vinětace) a menší aberace, související s ostřením.

                                                                                                                   

Speciální optické členy

LD a XLD členy objektivu Tamron 28-75mm f/2.8 Di III VXD G2 jsou vyrobeny ze speciálních optických skel s extrémně nízkým rozptylem světla, která efektivně kompenzují barevné vady, obzvláště patrné při používání teleobjektivů v krajní poloze.

Antireflexní a high-tech vrstvy

Fluoridový povlak trvale chrání přední čočku před poškozením. Kapky oleje a vody nepřilnou k povrchu, který se díky tomu snadno čistí.

 

Software Tamron Lens Utility

Nový software TAMRON Lens Utility byl vyvinut speciálně pro konfiguraci kompatibilních objektivů. TAMRON Lens Utility lze ovládat pomocí počítače připojením objektivu z jeho konektorového portu prostřednictvím USB-C kabelu TAMRON. Uživatelé mohou prostřednictvím objektivu přizpůsobovat funkce a aktualizovat firmware. Pomocí individuálního nastavení lze objektiv optimálně přizpůsobit příslušné situaci snímání, například fotografování nebo natáčení videa.

 

TAMRON 28-75 MM F/2,8 DI III VXD G2 BUDE MŮJ!

 

NIKON Z8
NIKON Z8 tělo

Rozlišení 45,7 Mpx / skládaný CMOS full frame senzor, Video až 8,3K 60fps N-RAW / 4,1K 60fps ProRes RAW, 10-bitové interní zpracování / 8K30 a 4K120p

112 990,-
NIKON Z6 II
NIKON Z6 II

Rozlišení 24,5 Mpx snímač BSI CMOS formátu FX, 2× obrazový procesor EXPEED 6, Video UHD 4K/30 N-Log a 10-bit HDMI výstup

56 990,-
NIKON Z f
NIKON Z f tělo

Full frame s 24,5 Mpx / procesor Expeed 7, ISO až 64 000 / série až 14 sn/sek RAW nebo 30 sn/sek JPEG, Funkce Pixel Shift / skládané rozlišení až 96 Mpx

63 990,-

Související články

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

Tamron oznamuje první objektiv s bajonetem Canon RF

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

SONY FE 16-25 mm f/2,8 G – první dojmy

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

DJI Avata 2 - dron bez kompromisů

Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
Instagram feed
I nás baví Instagram.
@fotoskodacz
Servisní knížka plná výhod
  • 4 servisní prohlídky
  • základní kurz ovládání zrcadlovky
  • 300 Kč poukázka na tisk fotografií

Kompletní informace »

Čekejte prosím...